Warmte- en Koudetherapie

Iedereen heeft weleens last van een pijntje of blessure. Of u nou actief sport en beweegt of juist niet. Ook tijdens een kantoorbaan kunt u een rugblessure oplopen door te lang in dezelfde houding te blijven zitten. De vraag is alleen hoe deze blessures het beste behandeld kunnen worden. Warmte- en koudetherapie is vaak de ideale oplossing voor spierblessures.
 
De meeste fysiotherapeuten en masseurs zullen u aanraden uw geblesseerde spiergroep eerst te koelen. De kou verminderd de zwelling of ontsteking en verdoofd als het ware de pijn. Gaat u nog veel bewegen? Dan is het niet verstandig om de spieren te lang te koelen. Het koelen zorgt er namelijk voor dat de spier samentrekt. Hierdoor is de spier extra blessuregevoelig. De kans op spierscheuringen neemt aanzienlijk toe met koude spieren.
 
Wat hiervoor als goede oplossing kan worden gebruikt, is een warmtebehandeling. Het wordt aangeraden om de geblesseerde spiergroep ongeveer drie keer per dag twintig minuten lang te behandelen met warmte. Hiervoor zijn verschillende warmte apparaten verkrijgbaar die u hierbij kunnen helpen.
 
Neem bijvoorbeeld het Hydas nek- en schouderwarmtekussen. Voor €39,99 heeft u dit kussen met innovatieve magneetsluiting. Dit kussen is ideaal voor spanningen in uw nek of boven rug. De warmtekussen zorgt voor aangename warmte bij spanningen in de nek of de schouders.

 
Heeft uw meer last van u onderrug? Dan is de GHZ-warmtegordel met 4 verschillende warmtepads wat voor u. Deze elastische warmteriem verwarmt u gehele onderrug en zorgt voor optimale ontspanning. De warmtegordel kunt u onder uw kleding dragen en u kunt zich bijna onbeperkt in blijven bewegen.
 

Bent u benieuwd naar de verdere mogelijkheden van warmtetherapie? Neem een kijkje in de webshop van Wellsana en vind het complete warmte- en koude therapie assortiment!