Waarom dragen wij eigenlijk sokken?

Iedere dag worden door miljoenen mensen sokken gedragen. Maar de vraag is nu waarom dragen wij sokken? Vandaag vertellen wij u hier meer over.

Sokken
Sokken dragen wij om ons voeten warm te houden. De meeste kou verdwijnt namelijk via de voeten en door sokken te dragen houdt ons lichaam de warmte vast. Wanneer u koude voeten heeft krijgt uw hele lichaam het koud. Misschien herkent u dit wel? Daarnaast beschermen sokken uw voeten tegen wrijving en irritatie van het schoeisel. Door sokken te dragen voorkomt u daardoor bijvoorbeeld blaren en vermoeidheid van uw voeten etc.

Uit onderzoek is gebleken dat de voeten de gehele dag door zweten. Sokken zorgen ervoor dat het zweet grotendeels wordt opgevangen. Zo nemen bijvoorbeeld katoenen en wollen sokken het beste vocht in zich op. Wanneer u geen sokken draagt in uw schoenen gaan deze bacteriën zich vestigen in de schoenen. Het duurt meestal 24 tot 48 uur voordat het zweet is opgedroogd. Wanneer u van plan bent om de schoenen vaker achter elkaar aan te trekken kan dit gaan broeien en hierdoor kunt u een infectie oplopen.


Het volgende gebeurt er met uw schoenen wanneer u geen sokken draagt:
  1. De schoenen gaan stinken doordat het zweet zich gaat vestigen in de schoenen
  2. De voeten worden droog waardoor de huid kan barsten.
  3. Er ontstaat een broeiplekje waardoor er schimmels kunnen ontstaan.
  4. Lichaam kan afkoelen. Sokken zorgen ervoor dat uw lichaam op temperatuur blijft.

Hopelijk bent u er nu van overtuigd om altijd sokken in uw schoenen te dragen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten sokken. Voor ieder wat wils en perfect voor in elke schoen. Hierbij kunt u denken aan enkelsokjes of juist aan lange sokken die tot over de enkels komen. Zorg er in ieder geval voor dat u elke dag schone sokken aantrekt om bacteriën tegen te gaan.

 
Bekijk hier het sokken assortiment van Wellsana want van sokken kunt u nooit teveel hebben!