Bandages voor verlichting en genezing

Dat blessures of verzwikkingen niet prettig zijn hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. Maar helaas komen ze nog vaak voor.  Sportblessures komen erg vaak voor, waarvan knieblessures en enkelblessures het vaakst voorkomen. Daarnaast kan een verzwikte enkel door een misstap ook zomaar gebeuren. Dan zijn bandages onmisbare hulpmiddelen die voor verlichting en snelle genezing zorgen. Inmiddels zijn bandages er in verschillende vormen en maten.

Voetbandages en enkelbandages
Voor ondersteunende voet- en enkelbandages kunt u bij Wellsana terecht. Ook hierin heeft u verschillende keuzes, afhankelijk van uw blessure of aandoening. Hallux valgus is een veelvoorkomende voetaandoening waarbij de grote teen een standafwijking heeft en er een knobbel ontstaat. Een operatieve oplossing is niet altijd nodig, want er zijn ook speciale hallux valgus beschermers. Deze speciale bandages corrigeren de standafwijking en brengen de voet in de juiste houding. Daarnaast bieden de bandages ook voldoende steun en comfort zodat u er vrij weinig van merkt.
Enkelblessures komen vaak bij sport voor, maar kunnen eigenlijk iedereen overkomen. Bovendien zijn mensen met zwakke enkels of die eerder een enkelblessures hebben gehad extra gevoelig voor een volgende blessure. Vooral dan adviseren wij u om een enkelbandage te gebruiken. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Bij een enkelblessure of een verzwikte enkel zijn de enkelbanden beschadigd en voelen ze pijnlijk en opgezwollen aan. Het is belangrijk om in ieder geval de geblesseerde enkel te laten rusten en een bandage om te doen. Op deze manier creëert u genoeg steun zodat de spieren sneller kunnen genezen.

Kniebandages
Onze kniegewrichten zijn erg gevoelig voor blessures. Dat is ook niet gek wanneer ze continu belast worden door te lopen. De kans op een knieblessure is groter wanneer u aan sport doet die veel van uw knieën vergt. Dat is de reden dat veel sporters gebruik maken van ondersteunende kniebandages. Maar ook wanneer uw knieën vrij zwak of gevoelig zijn kunt u gerust een kniebandage dragen voor extra ondersteuning. Ook als u niet aan sport doet.
Een kniebandage zorgt voor stabiliteit en pijnverlichting. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop en ontlast het het gewricht voor een bevordering van de genezing. Voor optimaal draagcomfort is het belangrijk om op het materiaal te letten. Kniebandages van ademende en huidvriendelijke materialen zitten nu eenmaal prettiger.

Rugbandages
Verkeerd geslapen, door uw rug gaan of een hernia zijn allemaal mogelijke oorzaken van rugklachten. Zeker niet prettig! Gelukkig zijn er ook rugbandages die de pijn kunnen verlichting en het herstel kunnen bespoedigen. Rugbandages geven voldoende ondersteuning aan uw rug en verminderen de druk. Bovendien zorgen rugbandages ook voor een goede houding van uw lichaam. Wanneer u bijvoorbeeld vaak met een kromme rug zit, zal de bandage uw houding corrigeren.
Een rugbandage is er in verschillende vormen, maten en materialen afhankelijk van uw blessure. De meeste rugbandages kunt u eenvoudig onder uw kleding dragen. Op deze manier voorziet hij u gedurende de hele dag van voldoende steun. Wij raden u in ieder geval altijd aan naar de huisarts te gaan wanneer u twijfels heeft over uw blessure.
 
 Bent u op zoek naar goede bandages van uitstekende kwaliteit? Dan bent u bij Wellsana aan het juiste adres. Onze shop heeft een ruim assortiment bandages voor uiteenlopende blessures.