Welke kleur lippenstift past het beste bij u?


Bent u ook zo dol op lippenstift? De lippenstift is the finishing touch van uw make up! Maar hoe weet u welke kleur lippenstift het beste bij u past? Het kan soms erg lastig zijn om de perfecte lippenstift kleur te vinden die het beste bij uw huidskleur past. Daarom geven wij u hieronder een aantal tips.
 
1. Wat is uw huiskleur?
Bij het vinden van een goede kleur lippenstift is het belangrijk om te weten wat voor type huidskleur u heeft. Heeft u een lichte, warme of een donkere huidskleur? Kortom een koude of een warme tint?


Lichte huidskleur
Wanneer u een lichte huidskleur heeft dan kunt u het beste kiezen voor de wat koelere tinten. Hierbij kunt u denken aan de kleuren roze en nude. Wanneer u een natuurlijk effect wilt creëren dan kunt u het beste kiezen voor een kleur die het dichtstbij uw lippen liggen.

Warme huidskleur
Heeft u een lichte tint dan oogt uw huidskleur al een stuk warmer. Bij u zijn vooral donkere tinten geschikt. Denk hierbij aan een donkerrode of een donkerroze lipstick.


Donkere huidskleur
Als u een donkere huidskleur heeft dan raden wij het zeker af om lichte lipsticks te dragen. U kunt juist kiezen voor de wat donkere en felle kleuren. Kies voor de warme tinten zoals rood, bruin of paarsachtige tint. Hierdoor gaan uw lippen spreken! 

 
2. Wat is uw haarkleur?
Naast uw huidtype kunt u ook het beste kijken naar uw haarkleur. Maar dan wel naar uw echte haarkleur! Hieronder lichten wij de verschillende type haarkleuren toe.

Licht haar: wanneer u licht haar heeft kunt u het beste kiezen voor een nude of een roze tint. Deze kleuren kunt u eigenlijk vergelijken met een lichte huidskleur. Kies vooral niet voor een felle/donkere kleur.  

Bruin haar: bij bruin haar kunt u het beste kiezen voor de wat warmere tinten zoals donkerrood of donkerroze.

Rood/rossig haar: bij rood of rossig haar passen de kleuren brons, bruin en kopertinten het mooist.

Zwart haar: bij zwart haar kunt u het beste kiezen voor bruine tinten of de kleur bordeaux.  
 
Wellsana biedt verschillende kleuren lippenstift en lipgloss aan in de webshop. Neem snel een kijkje en bestel uw favoriete kleur!