De perfecte pedicure voor thuis

 

Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om uw voeten
 
De zomer staat weer voor de deur en dat betekend blote voeten! Op het strand, in het zwembad of op uw slippers een ijsje halen, wat is het toch fijn om op zulke momenten verzorgde voeten te hebben. Tenslotte wil iedereen dat zijn of haar voeten er mooi uitzien toch? Niet alleen in de zomer maar ook in de winter is het fijn om verzorgde voeten te hebben. Voeten zijn belangrijk! Ze voeren ons tenslotte overal heen en dragen ons volledige gewicht de hele dag.
 
Het is fijn om uw voeten te verwennen, dus waarom zou u dit overslaan? Het hoeft helemaal niet veel geld te kosten om met verzorgde voeten rond te lopen. U kunt het namelijk met de juiste aanpak prima zelf doen. De handelingen zijn voor iedereen mogelijk. Hieronder geven wij u een aantal tips voor de perfecte thuis-pedicure.


Een goede pedicure begint met het wegvijlen van eelt. Eelt ontstaat vrijwel bij iedereen. Vaak komt dit door wrijving in de schoenen. Aangeraden wordt om eerst een eeltrasp te gebruiken om het meeste eelt te verwijderen. Vervolgens maakt u het af met een speciale eeltvijl. Ga daarna lekker met uw voeten in een teiltje met soda en warm water zitten om uw voeten nog eens goed te reinigen. Hou dit ongeveer 10 minuten vol.
 
Na dit gedaan te hebben kunt u ervoor kiezen om uw voeten te scrubben. Dit verwijdert nog eens de laatste dode huidcellen. U kunt ook kiezen om voetpoeder of voetencrème te gebruiken voor een zachte huid. Droog vervolgens uw voeten goed af. Vooral tussen uw tenen.
 
Knip uw nagels af op uw gewenste lengte. Gebruik hiervoor altijd een speciaal nagelschaartjes om beschadigingen te voorkomen. Vijl de nagels vervolgens mooi af.
Tot slot lakt u uw nagels met een leuk kleurtje naar keuze. Om goed aandachtig iedere nagel precies te behandelen kunt u ervoor kiezen om hiervoor tenenspreiders te gebruiken.

Heeft u last van uw voeten dan is het raadzaam om wel naar een salon te gaan. Zo niet, dan kunt u lekker thuis aan de slag gaan.

De benodigde producten voor de perfecte pedicure vindt u terug in het uitgebreide assortiment van Wellsana.