De ideale opvouwbare wandelstok

De wandelstok is een oud medisch hulpmiddel; zo oud dat de eerste exemplaren eeuwen geleden gemaakt werden. Dit is helemaal niet zo gek omdat een wandelstok het lopen stukken eenvoudiger en minder pijnlijk maakt. Een goede wandelstok voorkomt valpartijen, vermindert de belasting van het zwakke been en geeft u een veilig gevoel.
 
Niet alleen uw knieën, maar ook uw rug worden minder belast bij het gebruik van een wandelstok. De voordelen hiervan zijn dat u langer kunt lopen en uw benen, knieën en rug minder vermoeid worden.
 
Hoe gebruikt u een wandelstok goed? U houdt alleen met de middelvinger, ringvinger en pink het handvat vast. De wijsvinger en duim liggen gestrekt tegen de overgang tussen de stok en handvat, voor de balans. Wat belangrijk is bij gebruik van de wandelstok; u zet de stok tegelijk met uw zwakkere been neer op de grond tijdens het lopen. Daarnaast is het van belang om uw gewicht recht boven de wandelstok te laten rusten.
 
Om goed te kunnen lopen met de wandelstok is de hoogte van de stok erg belangrijk. Dit is voor iedereen natuurlijk verschillend. Het assortiment van Wellsana biedt u een groot aanbod van verstelbare wandelstokken. Deze stokken kunnen op verschillende hoogtes worden afgesteld, zodat iedereen comfortabel is met deze wandelstokken.

Naast de verstelbare wandelstokken zijn er ook opvouwbare wandelstokken. Deze zijn makkelijk op te vouwen en daarom erg mobiel. Heeft u niet altijd een wandelstok nodig dan is dit de ideale wandelstok voor u! De opvouwbare wandelstok geeft u net zoveel steun als een gewone wandelstok. Ook kunt u deze opgevouwen wandelstok in bijna iedere tas meenemen. Hij is makkelijk in te klappen, stevig en in hoogte verstelbaar. Ideaal dus.

 
Bent u benieuwd en op zoek naar de geschikte wandelstok? Neem snel een kijkje in het assortiment van Wellsana.