• Veilig winkelen
 • Kopen op rekening
 • Gratis retourneren
Manicure & pedicure(20)
Filteren op:
Sorteren op:

Nagelverzorging: niet alleen om mooi te zijn!

Bij nagelverzorging zult u waarschijnlijk snel denken aan tienermeisjes die druk in de weer zijn met een nagelvijl en nagelschaar en uren spenderen aan het lakken van hun nagels. Dit alles om er zo mooi mogelijk uit te zien. Daarom lijkt het misschien als volwassene niet zo belangrijk om er zo nu en dan wat aandacht aan te besteden. Maar vergeet niet dat uw nagels ook een belangrijk onderdeel van uw lichaam zijn! Net als alle andere lichaamsdelen hebben ook uw nagels een functie. Ze beschermen namelijk de zenuwuiteinden en gevoelige huid van uw vingers en tenen en voorkomen de vorming van eelt. Daarom is het belangrijk dat uw nagels de aandacht en verzorging krijgen die ze verdienen!

Een gezond nagelbed is een gezonde nagel

Er zijn vele hulpmiddelen om uw nagels te verzorgen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een nagelvijl of nagelschaar om uw nagels op een gezonde lengte te houden. Maar de lengte is echter niet het enige dat telt bij nagelverzorging! Wat u minder goed kunt zien maar waar u zeker wel aan zou moeten denken, is het nagelbed en de nagelriem. Daarom is een goede en eenvoudige manier om te beginnen met het verzorgen van uw nagels het gebruiken van hand- en voetcrème. Daarmee houdt u de nagelriemen soepel en voorkomt u dat ze scheuren, zodat er minder snel pijnlijke velletjes zullen ontstaan. Vaak wordt er geadviseerd om de nagelriemen terug te duwen, maar dit kunt u beter niet doen. Nagelriemen voorkomen namelijk dat bacteriën zich in het nagelbed gaan nestelen en er ontstekingen ontstaan. Wanneer u de nagelriemen terugduwt valt een deel van die bescherming weg en hebben bacteriën weer vrij spel. Ook kunt u eventueel een nagelbeschermer gebruiken: deze houdt dankzij plantaardige oliën uw nagels en nagelbedden gezond en kan helpen om eventuele verkleuringen te doen verdwijnen. Let ook goed op de verkleuringen van uw nagels: witte vlekjes worden niet veroorzaakt door vitamine- of mineralengebrek, maar door beschadigingen aan de nagelbasis. Deze groeien doorgaans vanzelf uit, dus hoeft u er zich in de meeste gevallen geen zorgen om te maken. Gele, brosse nagels kunnen duiden op een schimmelinfectie. Dit vraagt weer om een andere vorm van nagelverzorging: hiervoor kunt u het best contact opnemen met een arts of apotheek.

Nagelvijl of nagelschaar?

Nu u de basis goed onder handen heeft genomen kunt u wat meer aandacht besteden aan het uiterlijk. Een gezonde nagel mag namelijk best gezien worden! Om de lengte aan te passen kunt u kiezen tussen een nagelvijl, een nagelschaar, een nagelknipper en een nageltang. Een gewone nagelschaar is perfect voor de vingernagels. De nagelknipper en -tang zijn vooral aan te raden voor teennagels, omdat deze vaak harder zijn dan vingernagels. Zorg hoe dan ook dat u een speciale nagelschaar gebruikt: een gewone keukenschaar is veel te onhandig voor precisiewerkjes. Na het knippen zijn de nagels vaak nog wat rafelig. Met een nagelvijl kunt u de randen weer mooi glad maken. U kunt ook ervoor kiezen om uw nagels helemaal met een nagelvijl te behandelen in plaats van met een nagelschaar: hier heeft u meer tijd en geduld voor nodig, maar het geeft vaak wel een mooier en verzorgder resultaat. Ook is er minder kans om de nagels te beschadigen of ze te kort te maken.

Vingernagels kunt u het best in een ovale vorm knippen of vijlen. Wanneer u ze een hoekige vorm geeft blijft u sneller ergens achter hangen, waardoor de nagel af kan scheuren of breken. Dit kan soms een pijnlijk resultaat opleveren. Teennagels daarentegen kunt u het best recht afknippen om ingroeien te voorkomen. Let op dat u zowel vinger- als teennagels niet te kort knipt! Hierdoor kan namelijk de gevoelige huid, die normaal door de nagels wordt beschermd, bloot komen te liggen.

Alles voor nagelverzorging: Wellsana heeft het!

Bent u klaar om uw nagels te geven wat ze nodig hebben? Wat u ook zoekt voor uw nagelverzorging: een nagelvijl, een nagelschaar, een nageltang, een nagelknipper of een handige alles-in-1-set, bij Wellsana bent u aan het juiste adres! Ook kunt u bij ons veilig betalen en wordt uw pakketje op het door u aangegeven adres thuisbezorgd. Makkelijker kan het niet!


waiting...

Contact
010-447 98 88Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur.
BETAALMOGELIJKHEDEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
UW VOORDELEN
 • Bewezen kwaliteit
 • Veilig betalen
 • Gratis retour- neren
 • 14 dagen bedenktijd
VEILIG BESTELLEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 4,95 per bestelling.