De perfecte manicure voor thuis

Voor mooie nagels hoeft u tegenwoordig niet meer naar de schoonheidsspecialist. Tegenwoordig is het net zo makkelijk om dit gewoon zelf thuis te doen. Uw handen zijn een soort van visitekaartje. Het is daarom belangrijk dat deze er goed verzorgd uitzien. Dit kunt u doen door uw nagels goed te verzorgen en niet te verwaarlozen. Bijvoorbeeld door uw nagels te lakken.
 
Nagels worden vaak broos door nagellak en nagellakremover. Daarom is het aan te raden om voor acetonvrije remover te kiezen, omdat aceton een uitdrogend effect heeft. Heeft u toch last van uitgedroogde nagels? Dan is het goed om replenishing oil te gebruiken. Tot slot wordt het sterk afgeraden om nagels te bijten; hierdoor slijten de nagels extra snel.
 
Heeft uw behalve droge nagels ook nog eens droge handen? Gebruik dan een handcrème. Dit zorgt voor extra hydratatie van de handen. Daarnaast kunt u door middel van voeding dit ook beïnvloeden; kies ervoor om eieren, noten, soja en zuivel te consumeren, wat zorgt voor een mooiere huid.
 
Door stap voor stap een manicure te doen, is het resultaat vaak beter. U begint met het knippen van de nagels. Vervolgens vijlt u de nagel tot deze egaal zijn. Daarna polijst u de nagels af. U kan ervoor kiezen om uw nagels nog even te laten weken in een bakje warm water met zeep. Hierdoor worden de handen lekker zacht. Werk nu uw nagelriemen bij, om hierna handcrème op te smeren.
 
Maak vervolgens de nagels zelf even extra goed schoon, zodat de base coat aangebracht kan worden. Als de base coat is ingetrokken, smeert u de nagellak op. Om het geheel af te maken smeert u een top coat over de opgedroogde nagels.
 

Op zoek naar de perfecte manicure voor thuis? De benodigde attributen vindt u terug in de webshop van Wellsana. Bekijk nu het volledige assortiment nagelverzorging online en kies uw favoriete manicure set.