• Veilig winkelen
 • Kopen op rekening
 • Gratis retourneren

Leesbrillen(8)

Filteren op:
Sorteren op:

Praktische leesbrillen met lampje of loep

Wanneer u ouder wordt, kan het zijn dat het lezen van kleine lettertjes u minder makkelijk afgaat. Een leuke leesbril op sterkte kopen is dan een echte aanrader. De leesbrillen online bij Wellsana hebben praktische details zoals bijvoorbeeld een ledlampje of een loep. Hierdoor ziet u alles weer duidelijk en scherp. Dat is heel handig wanneer u uw handen vrij wilt hebben, en toch alle kleine details wilt kunnen zien.

Inhoudsopgave

Leesbrillen online bij Wellsana: eindelijk weer goed zien!

Ouderdomsverziendheid: tijd voor een leuke leesbril

Altijd uw handen vrij met een loepbril

Leeszonnebril voor zonnige dagen

Beter zien: leesbrillen, leesloepen en vergrotende spiegels

Veelgestelde vragen over leesbrillen

Leesbrillen online kopen bij Wellsana

Leesbrillen online bij Wellsana: eindelijk weer goed zien!

Wanneer u ouder wordt, brengt dit lichamelijke veranderingen met zich mee. Dit geldt ook voor uw gezichtsvermogen. Ouderdomsverziendheid, met een chic woord presbyopie genoemd, treft mensen vanaf ongeveer 40 jaar oud en zet zich voort tot ongeveer 65 jaar. Op jonge leeftijd is de ooglens nog in staat om boller te worden. Dit is nodig om de lichtstralen van dichtbij goed scherp te kunnen stellen. Het boller worden van de ooglens heet accommoderen. Vanaf het veertigste levensjaar neemt dit vermogen af en hebben veel mensen geleidelijk aan meer moeite om scherp te kunnen zien van dichtbij.

Uw zicht gaat soms zo langzaam achteruit dat u het misschien niet direct zelf door heeft. Een bekend signaal is dat iemand een boek of tijdschrift steeds verder van zich afhoudt om de letters van veraf toch te kunnen lezen. Ook kan het zijn dat u steeds vaker en sneller een lamp aandoet of dichter bij het raam gaat staan om iets duidelijker te kunnen lezen. Fysiek kunt u ook klachten krijgen zoals hoofdpijn en vermoeide of branderige ogen. Ook bij bijzienden die al een bril of lenzen voor veraf dragen, gaan de ogen achteruit. Zet u uw bril voor veraf wel eens af om iets dichtbij beter te kunnen lezen? Ga dan na of u misschien beter af bent met een leesbril of multifocale bril.

Ouderdomsverziendheid: tijd voor een leuke leesbril

Worden de letters in de krant of in uw boek steeds waziger? Of ziet u tijdens het breien of andere kleine handwerkjes niet meer zo duidelijk waar u mee bezig bent? Dan is het tijd voor een leesbrilletje. Een leesbril op sterkte helpt bij verziendheid om alles van dichtbij weer net zo scherp als voorheen te kunnen zien. U kunt bij een opticien op laten meten welke sterkte u nodig heeft of zelf de minst sterke leesbril uitproberen. Een dioptrie is een meeteenheid om de sterkte van de glazen aan te geven. Leesbrillen hebben meestal een sterkte tussen de +1 en de +3. De afstand waarop u een boek, tijdschrift of krant leest, is ongeveer 30 cm. Voor die afstand is de dioptrie nooit hoger dan +3.

Altijd uw handen vrij met een loepbril

In de webshop van Wellsana kunt u ook een leesbril kopen met loep. Deze brillen hebben een twee keer, of zelfs drie keer, zo groot zichtveld. Dit kan helpen vermoeide ogen en de daarbij horende hoofdpijn te voorkomen omdat uw ogen zich niet meer zo hard in hoeven te spannen. Daarnaast kan het bijdragen aan een betere werkhouding. Wanneer we iets namelijk niet helemaal goed kunnen zien, zijn we al snel geneigd om naar voren te buigen. Met een loepbril is dit niet meer nodig. Het voordeel van een loepbril ten opzichte van een gewone leesloep is dat u uw beide handen vrij heeft. Ideaal voor alle nauwkeurige werkjes zoals haken, breien of modelbouw, want met de loepbril ziet u elk detail, hoe klein dat ook is.

Beter zien: leesbrillen, leesloepen en vergrotende spiegels

Leesbrillen en leesloepen zorgen dat u zonder operatie alles weer perfect kunt zien. Soms kan het ook heel handig zijn om een combinatie van beide in één bril te hebben. Met een leesbril met loepfunctie kunt u makkelijk schakelen tussen de leesbril en de leesloep zonder van bril te hoeven wisselen. Er zijn ook leesbrillen met een traploos instelbare dioptrie. Deze leesbrillen kunt u zelf instellen door het wieltje of schroefje aan de zijkant te draaien. Zo kunt u ze perfect aan uw eigen sterkte aanpassen. Dat is misschien heel handig wanneer u uw leesbril op sterkte wil delen met huisgenoten.

Om rustig tv te kijken, kunt u een speciale tv-bril gebruiken die uw zicht op het scherm vergroot. Zo'n model is geschikt om aan uw bril te bevestigen en kan tussendoor gewoon naar boven worden geklapt. Voor alle activiteiten die u zittend uitvoert en waarbij u uw handen vrij heeft, kan een leesbril worden aangevuld met een loep. Moderne modellen hebben een extra groot kijkveld en lampjes om het zicht te verbeteren. De geïntegreerde ledlampjes zijn heel helder en verbruiken amper stroom. Bovendien zijn de loepen bijzonder licht en hebben ze een antislipgreep, waardoor ze gedurende langere tijd prettig in de hand liggen.

Veelgestelde vragen over leesbrillen

Is een leesbril slecht voor uw ogen?

Nee, uw zicht wordt niet slechter door het dragen van een leesbril op sterkte. Uw ogen worden er ook niet luier door. Wanneer u ouder wordt, gaan uw ogen achteruit. Dit is normaal en wordt niet versneld door het dragen van een bril. Sommige mensen wachten zo lang mogelijk met een leesbril kopen. Uw ogen ondervinden hier geen schade door, maar u kunt dan wel last krijgen van klachten zoals hoofdpijn. Het is dus aan te raden om dat moment voor te zijn en een leuke leesbril te bestellen.

Heeft een leesbril een + of – sterkte?

Als we het over verziend en bijziend hebben, gaat het over wat je wel ziet. Iemand die bijziend is, kan alles wat dichtbij is goed zien, maar heeft moeite met alles wat verder weg is. We hebben het dan over een min-sterkte. Bij verziendheid ziet iemand alles goed wat op een afstandje staat. Bij verziendheid ziet u voorwerpen dichtbij dus niet scherp. Dat is de afstand waarop u bijvoorbeeld een boek leest. Verziendheid kan gecorrigeerd worden met een plus-sterkte. Leesbrillen hebben dus altijd een plus-sterkte.

Wat is een leeszonnebril?

Zit u op zonnige dagen ook zo graag met een spannend boek in uw tuin of op uw balkon? Een zonnebril op sterkte is dan ideaal. Zo kunt u heerlijk van de zon genieten, zonder te hoeven knijpen met uw ogen. Er bestaan verschillende soorten leeszonnebrillen. Sommige leeszonnebrillen hebben een hoge UV-bescherming en bij andere modellen past de tint van het glas zich automatisch aan.

Leesbrillen online kopen bij Wellsana

In de online shop van Wellsana vindt u een ruim aanbod hulpmiddelen. Deze handige hulpjes zorgen ervoor dat u uw dagelijkse bezigheden kunt blijven uitvoeren zoals u gewend bent. Hieronder vallen ook de hulpjes om beter te zien, zoals leesbrillen, leesloepen en vergrotende spiegels. Wanneer u een leesbril uitgezocht heeft, kunt u hem in de winkelmand leggen en nog even verder kijken op onze website. Behalve hulpmiddelen bieden wij ook veel praktische artikelen op het gebied van gezondheid, wellness en massage, sport en vrije tijd, schoenen, kleding en wonen.

Als u uw bestelling doorgegeven heeft, gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag om deze bij u thuis af te leveren. Heeft u nog vragen? Bel dan gerust naar onze klantenservice. Onze vriendelijke telefonistes zitten zeven dagen per week klaar om u te helpen.


waiting...

Contact
010-447 98 88Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur.
BETAALMOGELIJKHEDEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
UW VOORDELEN
 • Bewezen kwaliteit
 • Veilig betalen
 • Gratis retour- neren
 • 14 dagen bedenktijd
VEILIG BESTELLEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 4,95 per bestelling.