• Veilig winkelen
 • Kopen op rekening
 • Gratis retourneren
Kniebandages(10)
Filteren op:
Sorteren op:

Knieklachten

Knieklachten behoren tot de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. De knie is dan ook één van de meest ingewikkelde gewrichten in het menselijk lichaam. Geen wonder dus dat er veel mensen zijn die op enig moment in hun leven last van hun knie krijgen. Knieklachten kunnen acuut optreden als gevolg van een blessure of geleidelijk aan ontstaan. In beide gevallen kan een kniebandage knieklachten helpen verminderen. Bij Wellsana vindt u een ruim assortiment kniebandages die de knie effectief kunnen ondersteunen.

Knieletsel

Veel knieklachten ontstaan tijdens het sporten. Het bekendste voorbeeld hiervan is de zogenaamde voetbalknie. Deze ontstaat als een voetballer een plotselinge draaiende beweging met het lichaam maakt terwijl het onderbeen blijft staan. Hierdoor ontstaat hevige druk in het kniegewricht waardoor de meniscus kan scheuren. Veelal zwelt de knie hierna flink op waardoor men zich een tijdje alleen nog met behulp van krukken kan voortbewegen. Een kniebandage lost een dergelijk letsel uiteraard niet op, maar kan wel de knie de nodige ondersteuning bieden wanneer men weer voorzichtig wil gaan bewegen.

Niet alleen de meniscus, ook kniebanden kunnen scheuren als gevolg van geforceerde draaibewegingen, vallen of botsen. Ook dan kan een goede kniebandage helpen de knie te ontlasten.

Naast klachten aan de knie die samenhangen met sporten, kan knieletsel ook met het gewicht samenhangen. Overgewicht vormt een voortdurende extra belasting voor de knie, die op den duur pijnklachten kan veroorzaken. Een kniebandage kan in zo’n geval steun bieden aan het kniegewricht en ertoe bijdragen dat de pijn verminderd wordt.

Deskundig advies

Het klimmen der jaren kan ook van invloed op het functioneren van de knie. Op hogere leeftijd neemt de kans op knieproblemen helaas toe. Denk bijvoorbeeld aan afnemend kraakbeen. Hierdoor kan de knie niet meer soepel bewegen wat pijnklachten tot gevolg kan hebben. Algehele slijtage van de knie komt op latere leeftijd helaas regelmatig voor. Echter, ook een verkeerde houding kan bijdragen aan het ontstaan van knieklachten. Kortom, er zijn nogal wat manieren waarop u last van uw knie kunt krijgen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u het beste met deze klachten om kunt gaan.

Bij langdurige klachten is het altijd verstandig een arts te raadplegen. Deze bekijkt de aard en de ernst van uw klachten en verwijst u indien nodig naar een fysiotherapeut of orthopeed. Voor minder ernstige klachten of na herstel van knieletsel kan een kniebandage in combinatie met advies in hoeverre de knie belast mag worden uitkomst bieden.

Ondersteunende werking kniebandage

Een goede kniebandage geeft een zekere druk rond het kniegewricht, waardoor u meer stabiliteit voelt. Een kniebandage kan ook de knieschijf ondersteunen, waardoor eventueel bijkomende klachten aan de knieschijf worden verlicht. Dankzij moderne technieken en materialen in combinatie met een optimaal design, bieden kniebandages langdurige knie ondersteuning bij lichte tot middelmatige knieklachten. Met name voor problemen als gevolg van zwellingen en of een gevoel van instabiliteit zijn kniebandages een goed hulpmiddel. De compacte en zeer elastische vormgeving maakt dat de knie tijdens het dragen van de kniebandage uitstekend bewogen kan worden.

Veel sporters dragen dan ook een kniebandage tijdens het sporten. Niet alleen als er al sprake is van problemen, maar ook ter ondersteuning van de knie als deze te maken krijgt met een zware belasting.

Kniebandages van Wellsana

De kniebandages van Wellsana bestelt u eenvoudig en snel in onze online webshop. Bij elke bandage staat precies vermeld, welke mate van knie ondersteuning u mag verwachten. Een aantal kniebandages wordt geleverd in verschillende maten. Het is dan belangrijk dat u zorgvuldig de omvang van uw knie en bovenbeen opmeet. Alle bandages van Wellsana hebben een uitstekende pasvorm. U hoeft niet bang te zijn dat de bandages afzakken of gaan knellen. Het zeer elastische materiaal eventueel in combinatie met klittenbandsluitingen zorgt ervoor dat de bandage te allen tijde perfect op zijn plaats blijft zitten.

Bij Wellsana shopt u vertrouwd en veilig. U heeft altijd 14 dagen de tijd om op uw gemak uw bestelde bandage uit te proberen. Mocht u onverhoopt toch niet geheel tevreden zijn met uw keuze, dan mag u uw bestelde kniebandage altijd ruilen of terugsturen.


waiting...

Contact
010-447 98 88Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur.
BETAALMOGELIJKHEDEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
UW VOORDELEN
 • Bewezen kwaliteit
 • Veilig betalen
 • Gratis retour- neren
 • 14 dagen bedenktijd
VEILIG BESTELLEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 4,95 per bestelling.