Schoonmaaktips

Voordat u gaat beginnen met schoonmaken is het soms handig om op de hoogte te zijn van wat handige tips die het schoonmaken voor u een stuk makkelijker maakt. Hieronder geven wij u een aantal tips:

Microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes zijn handig om te gebruiken want u hoeft hierbij geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. De doekjes zijn ook ideaal voor bij het schoonmaken van uw ramen. Uw ramen zullen weer gaan stralen en ze laten geen strepen achter!  

Rommel

Ruim de rommel die u maakt meteen op. Dit scheelt u enorm veel rommel wanneer u dit een week niet doet. Kleine beetje helpen vaak het meest. Kortom hou het bij!
 
Kalk in de badkamer
Heeft u veel last van kalk in de badkamer wat u niet meer weg krijgt? Smeer het oppervlak in met glansspoelmiddel en laat dit tien minuten intrekken. Spoel dit vervolgens af en de kalk is weg.

Voegen
Zijn uw voegen tussen de tegels vies? Deze kunt u perfect schoonmaken door bleek en soda met elkaar te mengen. Smeer vervolgens hiermee uw vloer en/of muur in en laat het 15 minuten intrekken. Spoel dit daarna af met water en alles is weer schoon.

Was
Haal uw was altijd direct uit de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat uw was daarna niet te gekreukt is en deze u niet hoeft te strijken.

Dof RVS
Met slaolie of babyolie kunt u materiaal van RVS opwrijven. Dit zorgt ervoor dat uw RVS streeploos en weer prachtig glimt.

 
Wegwerpdoekjes
Maak gebruik van wegwerpdoekjes. Deze zijn er in verschillende varianten. Zo kunt u deze speciaal kopen voor de wc en/of badkamer. Zo voorkomt u dat u bacteriën meeneemt van ruimte naar ruimte met een schoonmaakdoek.
 
Stofzuigen
De stofzuiger kan soms een onaangename muffe geur afgeven. Voordat u gaat beginnen met stofzuigen kunt u een beetje waspoeder opzuigen. Deze frisse geur wordt vervolgens door het hele huis verspreid.
 
Gaspit
Voor het schoonmaken van uw gasfornuis kunt u een Brillo sponsje gebruiken. Wrijf voorzichtig hiermee uw gaspitten schoon!


Veel succes met het uitproberen van de bovenstaande tips!