Tips: hoe houdt u uw haar in model?

Tijdens de feestdagen is niks prettiger dan dat uw haar de hele dag in model blijft zitten. Weet u al wat u tijdens de feestdagen met uw haar wilt doen? Wilt u een mooie krul of juist uw haar stijlen? Het is fijn dat wanneer u veel tijd en moeite in uw haar steekt dit ook de hele dag blijft zitten. Hieronder geven wij u een aantal tips:

 
Welke shampoo gebruikt u?
Het is belangrijk dat u uw haar met de juiste shampoo wast. Er is voor elke kapsel en voor bijna elke haartype wel een geschikte shampoo. Wanneer u bijvoorbeeld droog haar heeft moet u een shampoo kopen die tegen droog haar is en wanneer u juist meer volume wilt dan koopt u een shampoo om meer volume te krijgen.
 
Wel of geen conditioner?
Vaak wordt geadviseerd om juist geen conditioner te gebruiken bij het wassen van uw haar voor dat u het in model gaat brengen. Maar voor bepaalde haartypes kan het zeker wel handig zijn om juist een kleine hoeveelheid conditioner te gebruiken. Hierdoor gaat het haar namelijk niet pluizen naderhand. Wanneer u uw haar gaat stijlen maakt het eigenlijk niet heel veel uit. Wanneer u uw haar gaat krullen is het soms beter om geen conditioner te gebruiken. Van conditioner wordt het haar zwaarder wat tegenstrijdig is het met het krullen van uw haar. Uw krullen blijven op deze manier dagen zitten. Wanneer u wel een conditioner wilt gebruiken raden wij u aan om een lichte conditioner te gebruiken.
 
Geen serum/olie?
Net als conditioner zorgt een serum of olie er ook voor dat uw haar zwaarder wordt. Wanneer u van plan bent om uw haar te stijlen in plaats van te krullen dan kan een serum altijd wel helpen. Maar op het moment dat u uw haar gaat krullen is het niet raadzaam.
 
Gebruik mousse!
Mouse geeft de juiste textuur aan het haar. Breng mousse aan op uw natte haar voordat u uw haar droog föhnt. Hierdoor blijft het kapsel langer in model gedurende dag!
 
Haarlak
Doe een beetje haarlak op uw borstel en ga hiermee rustig door uw haren. Elk haar wordt hierdoor voorzien van haarlak. Door het gebruik van haarlak wordt uw haar geheel gefixeerd. Dit kunt u vergelijken met een gezichtspoeder. Hierdoor blijft uw kapsel langer in model gedurende dag.
 

Wanneer u liever een dag van tevoren uw haar alvast in model wilt brengen dan kunt u het beste slapen met een haarnetje. Door met een haarnetje te gaan slapen wordt uw kapsel de hele nacht beschermt. Dit zorgt er weer voor dat uw kapsel langer in model blijft. Deze haarnetjes zijn online verkrijgbaar in de webshop van Wellsana!