De grote voorjaarsschoonmaak

Het is alweer bijna tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar vaak is het zoveel dat u niet weet waar u moet beginnen. De vraag luidt dan ook: wat is handig om te doen?
 
Voordat u begint met de grote voorjaarsschoonmaak is het handig om alle ruimtes van tevoren op te ruimen. De spullen die u niet meer gebruikt of niet meer nodig heeft doet u lekker de deur uit. Pas dan kunt u eigenlijk beginnen met het schoonmaken.
 
Zet uw favoriete muziek op. Zorg ervoor dat er genoeg lekker snacks klaar staan en als laatste pak al uw schoonmaakmiddelen die u tijdens de grote voorjaarsschoonmaak nodig heeft. Vervolgens kunt u nu echt aan de slag gaan. Een aantal tips voor u hieronder:
 
To do list:
Voordat u gaat beginnen met schoonmaken adviseren wij u om een rondje in uw huis te maken. Schrijf op uw to do list op wat uw prioriteiten zijn. Wilt u blinkende ramen of gaat u liever voor schoon elektronische apparatuur? Het heeft geen zin om alles te gelijk doen. Inmiddels weten de meeste wel dat halverwege uw huis de zin wegvalt om verder te gaan met schoonmaken. Kortom; beslis van tevoren wat uw prioriteit is voordat u zo meteen halverwege stopt.
 
Alles in huis?
Heeft u alle schoonmaakproducten die u nodig heeft in huis? Niks kan vervelender zijn dan dat u wilt beginnen en u eerst langs de winkel moet gaan om de juiste producten te kopen.
 
Woonkamer en slaapkamer
Naast de normale wekelijkse schoonmaakklusjes in uw woonkamer en slaapkamer kunt u tijdens de grote voorjaarsschoonmaak net iets verder gaan. Neem alle elektronica af met een licht vochtig microvezel doekje en zet in uw woonkamer een verse bos bloemen neer.
 
In uw slaapkamer kunt u juist uw kledingkast aanpakken en uw winterkleding en zomerkleding sorteren. Gooi alle oude kleding weg en maak ruimte voor een nieuwe collectie. Ook is het weer tijd om alles wat van stof is te wassen. Denk hierbij aan uw gordijnen, tafelkleden, overtrekken van kussens etc.
 
Glanzende badkamer
Iedereen wordt vrolijk van een glanzende badkamer. Zorg ervoor dat wanneer u uw badkamer flink gaat schoonmaken uw badmatten en alle doucheproducten die in de weg staan worden verplaatst. Wanneer alles leeg is kunt u volledig uw gang gaan.
 
Spray op alle plekken waar kalk zit met een anti-kalkschoonmaakmiddel. Laat dit 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water. Maak vervolgens een sopje met allesreiniger zodat u tussendoor alle planken en kasten kunt afnemen.
 
Keuken
Ook voor de keuken geldt dat u deze volledig opgeruimd moet hebben voordat u goed aan de slag kan met de schoonmaak. Was al uw vaat weg en berg het op. Vervolgens kunt beginnen met het echte schoonmaak werk.