Gezonde levensstijl voor ouderen

We worden ouder! De levensverwachting ligt momenteel rond de 80 jaar. Dit betekent dat de levensverwachting inmiddels is verdubbeld. Kortom we worden steeds ouder! En dat is ons zeker niet ontgaan want er is steeds meer aandacht voor een gezondere levensstijl. Gezond ouder worden in Nederland is populair. Het letten op gezond eten, hoeveel men beweegt en ervoor zorgt dat er een goede balans is tussen rust en ontspanning. Dit zorgt er grotendeels voor dat ouderen er veel jonger en vitaler uitzien dan voorheen. Daarnaast heeft de medische wetenschap veel vooruitgang geboekt. Hierdoor kunnen klachten en ziektes sneller worden gevonden en behandeld. Hieronder geven wij een aantal tips om een gezonde levensstijl te creëren.
 
Hoe kan jij ervoor zorgen dat je gezond ouder wordt?

1. Beweeg dagelijks een half uur. Dit betekent 150 minuten per week. Bewegen draagt bij aan een goede gezondheid en een goede conditie van het hart. Ga gerust een half uurtje fietsen of wandelen. Daarnaast is het belangrijk om twee keer per week uw spieren te trainen door middel van krachttraining.

2. Begin met gezond eten. Hierbij kunt u denken aan het eten van weinig suikers en zuivelproducten. Kies in plaats van vlees voor vis. Dit is een stuk gezonder. Haal ook de juiste proteïne uit bonen en eet donker brood in plaats van wit brood. Elke dag een handje noten waarbij goede vetten zitten mag u gerust eten.

3. Minder zitten! Zorg ervoor dat u nooit langer dan twee uur achter elkaar zit. Strek uw benen en kom in beweging als u op bijvoorbeeld op uw werk de hele dag achter uw computer werkt.

4. Matig uw alcoholgebruik. Drinkt u meer dan 1 glas alcohol per dag? Matig dan uw alcohol gebruik naar maximaal één glas per dag.

5. Zorg voor voldoende slaap en rustmomenten.

6. Blijf leren. Train uw geheugen en hersenen door spelletjes zoals sudoku te spelen. Zo blijft uw geheugen intact.

7. Niet roken. Zoals we allemaal weten is roken slecht voor de gezondheid. Kortom probeer als roker te stoppen met roken.

 
Voldoet u aan alle bovenstaande punten of ziet u kans op verbetering? Begin vandaag nog met een gezondere levensstijl en u zal erop ten duur veel profijt van hebben.