De juiste sportkleding

De juiste sportkleding vinden is niet zo makkelijk als men denkt. Elke sport vereist andere kleding en het moet zo comfortabel mogelijk zitten. Wellsana geeft u diverse tips hoe u de juiste en meest comfortabele sportkleding vindt.
 
Ademende kleding
Tijdens het sporten zweet men vaker en heeft uw lichaam verkoeling nodig om de juiste lichaamstemperatuur te behouden. Sportkleding van polyester of lycra zijn daarom altijd de perfecte keuze. Deze materialen zijn ademend waardoor uw lichaam gemakkelijk en voldoende afkoelt. Bepaalde materialen die niet ademen en niet voor verkoeling zorgen, zoals katoen, zorgen er juist voor dat uw kleding nat blijft. En dat wilt u natuurlijk vermijden tijdens het sporten. Zorg bovendien ook voor verschillende outfits voor de verschillende seizoenen: in de zomer wilt u niet de warm gekleed zijn, en in de winter niet te koud.
 
Kleding met een goede pasvorm
Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar wanneer u kleding op internet bestelt, is het altijd maar de vraag hoe het valt. Een te kleine broek of een te groot shirt kan nu nog prima passen, maar werkt op den duur nadelig. Vooral wanneer u intensief beweegt tijdens een bepaalde sport of wanneer de sport flexibiliteit vereist. Wees daarom bewust van uw eigen pasvorm, kleding- en schoenmaat en voorkom te strakke of te wijde sportkleding. Overigens kunt u uw kleding altijd gemakkelijk omruilen voor een goed zittende maat.
 
Hygiëne
Hygiëne is bij sporten ontzettend belangrijk. Sportkleding moet daarom na het sporten altijd gewassen worden. Omdat uw sportkleding dus vaak gewassen worden is een goede kwaliteit ook niet te veel gevraagd. Investeer daarom in goede sportkleding zodat de kwaliteit niet verloren gaat na zoveel keer wassen. U kunt beter in kleding investeren dat lang meegaat dan om de zoveel tijd een nieuw setje kopen.
 
Een sweater of trui meebrengen
Een sweater, vest of trui meebrengen is bij het sporten heel handig. Wanneer u voor het sporten een sweater draagt, bijvoorbeeld tijdens een warming-up, komt uw lichaam sneller op temperatuur. Ook na het sporten raden wij u aan om een sweater te dragen zodat u geen kou vat.
 
Vergeet niet de juiste schoenen
De juiste sportschoenen zijn zelfs belangrijker dan de juiste sportkleding vinden. Met goede sportschoenen die ook daadwerkelijk voor de sport gemaakt zijn voorkom je vervelende blessures. Kies bijvoorbeeld voor comfortabele schoenen boven trendy sneakers. Heeft u net nieuwe sportschoenen online besteld? Neem de tijd om ze eens goed te passen zodat u zeker weet dat ze comfortabel zitten.
 
In de webshop van Wellsana vindt u een breed aanbod sportkleding en sportschoenen van hoge kwaliteit. Wanneer de kleding of schoenen te klein of te groot vallen, kunt het bij ons altijd eenvoudig retourneren of omruilen. Ontdek het complete sportassortiment op Wellsana.nl.