Verlicht spier- en gewrichtspijn met de crèmes van Wellsana

Elke dag opnieuw maakt u bij iedere beweging gebruik van uw spieren en gewrichten. Heeft u weleens last van stijve spieren en pijnlijke gewrichten? Dan weet u als geen ander dat dit erg vervelend kan zijn. De oorzaken van deze pijntjes kunnen overal vandaan komen. Misschien heeft u in de afgelopen dagen te veel gesport of heeft u veel stress gehad waardoor uw lichaam veel spanningen heeft. Dit kan ervoor zorgen dat uw spieren belast worden waardoor dit uit in pijntjes.
 
Spierpijn
Spierpijn komt door het overbelasten van de spieren, gewrichten, pezen etc. Ook kan spierpijn opkomen doordat u op een andere manier beweegt zoals normaal gesproken. Hierdoor worden de spieren op een ongewone wijze belast en dit uit zich weer in spierpijn. Wind en koude tocht zijn ook een van de oorzaken. Maar ook uw lichaamshouding is van belang. Te lang in een verkeerde houding zitten kan zorgen voor spierpijn. Spierpijn is eigenlijk een ophoping van melkzuur in de spieren. Melkzuur is een afvalstof die ontstaat bij het maken van energie uit glucose. Op het moment dat er meer melkzuur wordt geproduceerd dan de lever kan afbreken dan wordt het melkzuur opgehoopt wat zich uit in verzuring.
 
Gewrichtspijn
Wanneer de lichaamsgewrichten opgezwollen zijn en/of pijn doen wordt er gesproken over gewrichtspijn. Het is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die gekenmerkt worden met pijn, stramme en stijve spieren en gewrichten, gevoeligheid, functieverlies en zwellingen. Gewrichtspijn kan plotseling opkomen en weer verdwijnen. Maar soms komt het juist heel langzaam op en verdwijnen de klachten ook weer langzaam.

Verstuiking, overbelasting, artrose en ontstekingen kunnen de oorzaken zijn van gewrichtsklachten. Dit uit zich vervolgens in Pijn. In uiterste gevallen kunnen pijnlijke gewrichten rood, opgezwollen en warm aan voelen.

 
Voorkomen is altijd beter dan genezen!
Voorkom spier- en gewrichtspijn door genoeg te bewegen. Beweging is een van de belangrijkste wapens om de achteruitgang van uw spieren en gewrichten tegen te gaan. Niet alleen uw spiermassa wordt versterkt maar sterkere spieren ondersteunen weer uw gewrichten. Beweeg regelmatig, kies uw ontspanningsmomenten goed uit en overbelast uw lichaam niet tijdens het sporten.

Crèmes voor Spieren & Gewrichten
Heeft u momenteel al last van spier- en gewrichtspijn of mogen de bovenstaande voorzorgsmaatregelen op het gebied van gezondheid niet genoeg zijn, kies dan voor een crème! Gebruik bijvoorbeeld de Kruipden-gel of de paardenbalsem na een zware lichamelijke inspanning. Als u juist vaak last heeft van kramp dan raden wij de marmottenzalf aan. Deze heeft weer een gunstige werking op pijnlijke gewrichten.

Bekijk hier het volledige assortiment van crèmes voor de spieren & gewrichten in de webshop van wellsana.nl.