Crèmes en balsems

Wanneer u last heeft van gewrichts- of spierklachten kunt u ervoor kiezen om een fysiotherapeut te bezoeken. Maar zelf kunt u ook actie ondernemen. Verschillende balsems gaan ver terug in de tijd en worden al een lange tijd gebruikt om gewrichts- en spierklachten tegen te gaan. Lees hier meer over diverse balsems en zalfjes die u bij Wellsana kunt vinden. 
 
Duivelsklauwbalsem

Inheemse stammen uit Namibië en Zuid-Afrika hebben de plant deze naam gegeven vanwege zijn uiterlijk: de scherpe haken. Duivelsklauwbalsem staat al eeuwen bekend als een natuurlijk geneesmiddel bij rugpijn en gewrichtsklachten. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van artrose, artritis of reumatische aandoeningen over het algemeen, is duivelsklauwbalsem een goede oplossing. Duivelsklauwbalsem werkt vocht afdrijvend en ontspannend. U smeert het op uw spieren of gewrichten en u zult al snel merken dat de bewegelijkheid van uw gewrichten toeneemt.

Paardenbalsem
Paardenbalsem is een variant van de muntplant en kwam oorspronkelijk alleen in Noord-Amerika voor. De Indianen waren degen die erachter kwamen dat de plant als medicijn kan worden gebruikt. Van de bloemen en bladeren wordt ook thee gemaakt om hoofdpijn en artritis tegen te gaan. Uitwendig gebruik van de plant, in de vorm van balsem, helpt onder andere tegen verstuikingen en kneuzingen. De balsem werkt verkoelend op de huid en stimuleert de doorbloeding. Door toevoeging van aloë vera en zonnebloemolie aan de paardenbalsem blijft uw huid zacht.


Marmottenzalf
Ook deze zalf wordt al honderden jaren door de mens als verlichtende crème gebruikt tegen spierpijn en gewrichtsklachten. Doordat de marmot veel wilde kruiden en planten eet, is de zalf rijk aan vitamine D en E. Tegenwoordig is marmottenzalf populair in apotheken die in berggebieden, zoals de Alpen, te vinden zijn. Het middel werkt namelijk perfect tegen (intensieve) lichamelijke inspanning. Ook voor sporters zal marmottenzalf de uitkomst bieden omdat het spierpijn en kramp verlicht.

 
Wellsana heeft een ruim aanbod crèmes en balsems tegen gewrichts- en spierklachten. Ontdek het aanbod
hier in onze shop.