Yoga
 
In het dagelijks leven zijn wij vaak omringt met drukte, chaos en hectiek. Veel mensen vinden het ook moeilijk om zich hiervan te distantiëren. De redenen hiervoor zijn uiteenlopen, sommigen kunnen moeilijk loskoppelen en anderen ondervinden dat zij geen tijd in hun drukke agenda hebben om een moment van rust in te plannen en even nergens aan te denken. Toch is het van belang dat u geregeld afstand neemt van uw verantwoordelijkheden en de dagelijkse druk. Dit is belangrijk om tegenslagen als depressie en burn-out te voorkomen.
 
Heeft u behoefte aan rust en ontspanning maar wilt u tegelijkertijd actief, flexibel en fit zijn? Dan is Yoga de perfecte oplossing voor u. Yoga is ook een oplossing voor mensen die geen tijd in hun schema maken, de sport kan namelijk prima voor het slapen gaan of net na het wakker worden zonder dat er activiteiten aan vooraf gaan zoals sportkleding inpakken en naar een sportschool reizen.
 
Yoga vermijdt naast stress ook lichamelijke blessures. Dat komt omdat de bewegingen de flexibiliteit van uw lichaam verbeterd. Uw spieren worden soepeler en zijn daarom beter beschermd tegen blessures.
Naast het soepeler maken van de spieren versterkt het uw spieren ook. Zowel flexibele en soepele als sterkere spieren zijn weer verlichtende factoren in uw dagelijkse routine.
 
Zowel werk als vrijetijdsbestedingen vergen energie. Die energie bouwt u onder andere op door middel van nachtrust. Nachtrust kent echter kwaliteitsverschillen. Door de hectiek van uw patroon is de nachtrust vaak minder effectief omdat de zintuigen en gedachten vaak nog gespannen en actief zijn. Yoga brengt zowel de gedachten als de zintuigen tot rust wat een flinke verbetering zal zijn voor de kwaliteit van uw nachtrust. Dit levert op zijn beurt weer meer energie op waardoor u weer van uw werk en vrijetijdsbestedingen kunt genieten!