Tips om uw huis warm te houden

De herfst is inmiddels al begonnen en dat betekent dat het tijd is om uw huis weer knus en gezellig te maken. Tijdens deze koude seizoenen willen we het liefst hele dagen onze pyjama aanhouden en lekker warm bij te verwarming zitten. Maar wist u dat u met hele simpele tips uw huis ook warm kunt houden zonder de verwarming aan te hoeven doen? Lees hier onze tips.

1. Maak het gezellig met kaarsen

Niet alleen zijn kaarsen sfeervol, ze zorgen ook voor een warm (t)huis – letterlijk en figuurlijk. Natuurlijk hebben ze niet hetzelfde effect als een verwarming, maar ze leveren wel een grote bijdrage. Kies voor de verandering voor geurkaarsen om het thuis ook lekker te laten ruiken, bijvoorbeeld met kaneelgeur voor een echte herfstgeur.

2. Sluit tochtgaten af

Het zijn wellicht kleine gaatjes en gleufjes, maar juist door die kleine openingen kan koude lucht binnenkomen. Loop door uw huis en ga na waar er nog tochtgaten te vinden zijn en maak ze vervolgens dicht met bijvoorbeeld een tochtstrip.

3. Laat zonlicht binnen

Ook in de herfst en winter laat de zon zich af en toe nog zien. En dan kunt u er goed gebruik van maken: laat het zonlicht binnen zodat uw huis natuurlijk verwarmd wordt. Vaak houden uw meubels ook warmte vast.

4. Koop een warme plaid, fleecedeken of kussens

Tegenwoordig vindt u ze in bijna elke winkel: van die heerlijk zachte dekens waar u zich maar al te graag in wilt wikkelen. Op een zondagmiddag kunt u onder een warme deken kruipen. Dat het koud is in de woonkamer wil niet zeggen dat u er ook last van moet hebben.

5. Warme chocolademelk met slagroom

Chocolademelk wordt vaak in de herfst en winter gedronken en met een goede reden. Zo wordt u van binnen lekker warm.
 

Met deze tips wordt een heerlijk warme en knusse herfst en winter. Neem een kijkje in onze webshop voor nog meer inspiratie om uw huis warm te houden!