De 4 mooiste stranden van Nederland
 
Houdt u ook zo van het strand? Dan heeft u geluk want de zomer komt er weer aan! Met een kustlijn van 250 kilometer kunt u ook in Nederland genieten van de mooiste stranden.
Eindelijk een heerlijke strandwandeling maken of de hele dag op het strand rond paraderen in de leukste strandkleding. Hieronder hebben wij de vier mooiste stranden van Nederland voor u onder een rij gezet! En één ding is zeker deze wilt u niet missen.
 
1. Scheveningen
Op zoek naar een strand voor een strandwandeling, speel plezier of een watersportuitoefening? Het strand van Scheveningen voldoet aan al deze eisen. Het strand van Scheveningen is ruim drie kilometerlang. En bestaat uit twee delen. Het Noorderstrand is het strand dat ligt voor de boulevard en tussen de havendam en de fameuze pier. Ook wel de drukke kant van het strand genoemd. Op de hoogtijdagen zit dit strand namelijk helemaal vol. Er bevinden zich ook veel horecagelegenheden met leuke winkeltjes. En in het zomerseizoen zijn er ruim vijftig strandpaviljoens geopend. Hier kunt u heerlijk ontbijten, lunchen of dineren. Aan de andere kant van de haven is het strand wat rustiger. Deze strand wordt het Zuiderstrand genoemd. Het strand wordt dagelijks opgeruimd en er is een reddingsbrigade aanwezig.2. Kijkduin
Het strand van Kijkduin in Den haag is een stuk rustiger dan het strand van de buren in Scheveningen. Ideaal dus voor de mensen die houden van een rustigere plek om te relaxen. Daarnaast kunt u bij het strand van Kijkduin heerlijk fietsen door de duinen over de paden. Of een heerlijke strandwandeling maken bij zonsondergang. Net alsof u op vakantie bent.

3. Hoek van Holland
Hoek van Holland heeft een van de breedste stranden van Nederland. Het strand is 250 meter breed, 3.5 km lang en opgedeeld in drie stukken: het ‘grote’ strand, het ‘hoekse’ strand en het noordelijke strand. Net zoals bij het strand van Kijkduin kunt u heerlijk wandelen of fietsen door de duinen. Het strand van Hoek van Holland mag zich een duurzame en milieuvriendelijke badplaats noemen door het keurmerk ‘Quality Coast’. Daarnaast heeft het Strand van Hoek van Holland net als het strand in Scheveningen de blauwe vlag ontvangen. Een keurmerk voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

4. Bloemendaal aan Zee
Een van de populairste stranden van maar liefst 4,3 km is Bloemendaal aan Zee. Met veel populaire strandtenten kunt u de hele dag heerlijk relaxen onder het genot van een drankje. Deze strand is vooral populair onder jongeren.