Eindeloos wandelen : wat te dragen? 
 
Een comfortabele wandeling begint vaak bij comfortabele kledij. Zo is een flinke wandeling in een trainingspak vaak een stuk fijner dan een flinke wandeling met jeans. Losse en comfortabele kleding zorgt vaak voor minder frictie en weegt daarbij ook vaak minder. 
 
Het is belangrijk om ook even te kijken naar de omgeving waar u van plan bent om te gaan wandelen. Zo is het in heuvelachtige gebieden vaak fijn om wandelschoenen te dragen. Dit type schoen ondersteunt uw enkels en biedt tegelijkertijd comfort om blaren en pijnen te voorkomen tijdens het klimmen en dalen in de heuvels. 
Wanneer u vlak terrein bewandeld, zoals steden en geasfalteerde looproutes is het vaak fijn om een paar degelijke sportschoenen te dragen. Deze schoenen zijn ontworpen om te zorgen voor maximale demping tijdens het lopen. Daarnaast verminderen de verende zolen de benodigde inspanning, ze maken het wandelen een stuk makkelijker en comfortabeler. 
Let erop dat wanneer u een flinke wandeling voor de boeg hebt dat u hier niet aan begint met versleten schoenen. Door de minieme demping en het gebrek aan stevigheid bent u met versleten schoenen extra gevoelig voor blessures.
 
De lentes in Nederland kunnen nog weleens fris zijn. Hoewel u warm wordt van het wandelen zelf is het wel vaak fijn om warmere bovenkleding te dragen. Een winter of tussenjas belemmerd echter vaak uw bewegingsvrijheid en is daarom niet altijd fijn om tijdens een lange wandeling te dragen. De doorgewinterde wandelaars kiezen vaak voor een softshell jas zoals de Element softshell van Jack Wolfskin. De jassen zijn naast licht in gewicht ook ademend, winddicht en waterafstotend. Softshell jassen worden door verschillende merken aangeboden en zijn ook in onze webshop te vinden. De prijzen liggen rond de €80,- en de jassen zijn bovendien erg duurzaam. Een softshell jas gaat met gemak een aantal jaren mee.