Breng kleur in huis

Het inrichten van een huis is niet voor iedereen weggelegd. Er komt veel bij kijken zoals welke materialen of kleuren wilt u gebruiken? Gaat u voor eenvoudig of juist voor iets spannends? Veel mensen kiezen voor een veilige keuze en gaan voor de meest standaardkleuren. Dit kan natuurlijk heel mooi zijn maar er is eigenlijk niks speciaals in het huis. Vandaag geven wij een aantal tips over hoe u alsnog kleur in huis kan brengen. U hoeft niet gelijk een muur in een andere kleur te verven of te kiezen voor kleurrijk behang. Het kan vaak al met de kleinste accenten worden opgevuld. Voordat u begint is het handig om een kleur te kiezen die bij u past. Welke kleuren zou u willen gebruiken en welke verschillende tinten zijn daar goed voor?
 
Kleurrijke kussens
Het gebruik van kleurrijke kussens als accessoires is de meest voor de hand liggende manier om kleur in een huis te brengen. Het leuke aan het gebruik van kleurrijke kussens is dat u niet verbonden bent aan een duur product. Wanneer deze kleur u verveelt kunt u gemakkelijk overstappen naar een andere kleur. Met kussens kunt u juist experimenteren. Probeer verschillende kleuren, stoffen en patronen uit. Ook kunt u voor elk seizoen een andere kleur of stof gebruiken. Om voor een wat spannender look te gaan kunt u ook kiezen om verschillende kleuren en printen met elkaar te combineren.
 
Kies voor een gekleurde vloerkleed
Geef uw vloer kleur door een gekleurd vloerkleed of tapijt. Uw huis oogt door een gekleurd vloerkleed gelijk een stuk warmer en kleurrijker.
 
Kleurrijke gordijnen
Kies niet voor de standaard witte gordijnen maar ga voor kleur! Stoffen met prints kunnen ook erg tof zijn maar hou hierbij rekening met dat de gordijnen zowel open als gesloten mooi staan. Zorg er wel voor dat de gordijnen matchen bij de andere kleuren in het huis.
 
Kleur accessoires
Wanneer u voor een neutraal interieur hebt gekozen vallen zelfs de kleinste kleuraccenten op in het huis. Denk hierbij aan een fotolijst, lamp of kandelaar. Kies voor een kleur en voeg vervolgens verschillende tinten toe van deze kleur.
 
Kleurrijk kunst
Kunst is vaak een dure aankoop voor in het huis. En zeker als je nogal eens van kleur wilt veranderen. Het is dan geen slimme zet om een dure aankoop aan te schaffen wanneer u het na een jaar zat bent. Er zijn tegenwoordig verschillende oplossingen om op een goedkopere manier uw muren te vullen.