Betaalmogelijkheden

Betalen bij Wellsana

Bij Wellsana kunt u kiezen hoe u wilt betalen. U kunt ervoor kiezen in één keer te betalen via iDeal, PayPAl, acceptgiro of creditcard. U kunt ook kiezen voor betalen in termijnen. Het bankrekeningnummer van Wellsana vindt u onderaan deze pagina. 
Het is mogelijk dat u in het bestelproces niet alle betaalmogelijkheden aangeboden worden.  
 

Betalen met iDEAL
Bij betalen via iDEAL wordt u online doorgeleid naar uw eigen bank, waar de betaling voor u klaarstaat. U kunt dan op de gebruikelijke wijze online betalen.

Betalen via PayPal
PayPal is een veilige en gemakkelijke manier om online te betalen.Om gebruik te kunnen maken van PayPal opent u gratis een PayPal rekening. Hierna kunt u via uw computer, tablet of smartphone overal en altijd met alleen uw e-mailadres en wachtwoord veilig online betalen.

Betalen met acceptgiro
Als u kiest voor betalen per acceptgiro, dient u het totaalbedrag, verminderd met eventuele retouren, binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling te betalen.

Betalen met creditcard
Wellsana biedt u de mogelijkheid om online gemakkelijk en veilig met creditcard te betalen. Bij facturatie zal uw creditcardrekening worden belast met het bedrag van de bestelling. Uw persoonlijke gegevens (adres, klantnummer, bestelgegevens etc.) worden bij ons uit alle formulieren door middel van de zogenaamde SSL-techniek (Secure Locket Layer) gecodeerd overgedragen. Daarmee zijn de gegevens beveiligd tegen toegang van onbevoegden. Meer informatie over ons SSL-certificaat vindt u onder "Veiligheid en privacy". Wanneer u uw online bestelling met creditcard wilt betalen, kiest u tijdens het bestelproces voor "Betalen met creditcard" en vervolgens de gewenste creditcard. Wij accepteren VISA en MasterCard. Aan het eind van het bestelproces hebben wij de volgende informatie nodig:
- Kaartsoort
- Kaarthouder
- Creditcardnummer
- Het uit drie cijfers bestaande controlegetal dat u op de achterkant van de creditcard vindt
- De vervaldatum van de creditcard
 
U koopt onder rembours

Heeft u aangegeven dat u onder rembours betaalt, dan betaalt u het totale bedrag, tot een maximumbedrag van  € 1.000,00, contant bij aflevering van uw bestelling. De kosten voor rembours bedragen € 5,00.


U betaalt op krediet

Voorwaarden betalen op krediet

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om op krediet te betalen, zijn er specifieke richtlijnen van toepassing. Voor betalen op krediet heeft de overheid namelijk regels opgesteld die als doel hebben om te voorkomen dat consumenten zich binden aan te zware financiële maandlasten. Bedrijven mogen klanten alleen betaling op krediet aanbieden als vastgesteld is dat dit in financieel opzicht voor de  klant verantwoord is. Om dit te kunnen bepalen, is inzicht nodig in de zogenaamde vrije bestedingsruimte van de klant. Dit inzicht verkrijgt Wellsana door vragen te stellen over het gezinsinkomen, woonlasten en eventuele betalingsverplichtingen.

Deze vragen, ook wel de inkomens- en lastentoets genoemd, stellen wij o.a. als u voor de eerste keer in termijnen wilt betalen en voor meer dan € 250,- bestelt. Ook als u al eerder gespreid betaald heeft maar de kredietlimiet wilt verhogen, vragen wij u opnieuw naar uw financiële verplichtingen. Wanneer u voor minder dan € 250,- bestelt, hoeft u alleen via een opt-in te bevestigen dat u minimaal het termijnbedrag van € 15,- kunt betalen.

Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat uw vrije bestedingsruimte onvoldoende is, mogen wij u geen gespreide betaling aanbieden. U kunt dan uiteraard kiezen voor een andere manier van betalen, bijv. via acceptgiro of iDEAL. 

Als gebleken is dat uw vrije bestedingsruimte toereikend is en u gaat betalen in termijnen ontvangt u maandelijks een rekeningoverzicht. Hierop staan steeds de bijgewerkte gegevens: welke goederen u heeft ontvangen, wat u eventueel heeft teruggestuurd, hoeveel u al heeft betaald en wat u nog moet voldoen. Het jaarlijks kostenpercentage drukt de jaarlijkse kredietvergoeding (JKP) per jaar uit. De berekening van deze vergoeding vindt plaats over het dagelijks openstaande saldo, hetgeen overeenkomt met het eindsaldo van het vorige rekeningoverzicht, vermeerderd met aankopen en verminderd met de door Wellsana verwerkte retouren en de door u gedane betalingen.

Precontractuele informatie

Als u in termijnen wilt betalen, krijgt u vooraf precontractuele informatie en een kredietovereenkomst toegestuurd. Een aantal belangrijke begrippen uit de precontractuele informatie worden hier toegelicht.

BKR-richtlijn

Wij wijzen u er graag op dat vanaf 1 december 2016 alle kredieten worden geregistreerd die langer dan 1 maand meer dan € 250,- bedragen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Bureau Kredietregistratie te Tiel (www.bkr.nl).
Als uw Wellsana-krediet bij het BKR is geregistreerd, wordt deze registratie weer ongedaan gemaakt nadat uw saldo is afgelost.


Rekenvoorbeeld bij betaling op krediet

maandtermijn

kredietlimiet 1)

debet rentevoet (JKP)

duur van de overeenkomst 2)

totaal te betalen bedrag

laatste termijnbedrag

15,-

250,-

14%

19

277,65

7,65

35,-

500,-

14%

26

559,13

4,13

45,-

750,-

14%

33

856,97

6,97

60,-

1.000,-

14%

38

1156,18

6,18

1) Andere limieten, ook tussenliggende zijn mogelijk. De termijnbedragen worden door Wellsana bepaald.
2) Looptijd als u niet bijbestelt, iedere maand het minimumbedrag betaalt en de debet rentevoet (JKP) niet wijzigt.

Bankrekeningnummer Wellsana
IBAN: NL29COBA0637029380
BIC: COBANL2XXXX

Let op! Vermeld bij een betaling altijd uw klantnummer!