Voetverzorging voor de veelvoorkomende aandoening: Hallux Valgus

   Hallux Valgus of ook wel bekend als de buitenstaande grote teen is een veelvoorkomende aandoening. Niet alleen u maar ook vele andere hebben hier last van. Naast dat Hallux Valgus kan ontstaan door het gevolg van een aangeboren afwijking in de voet hoeft deze aandoening niet aangeboren te zijn. Het kan ook ontstaan door het dragen van de verkeerde schoenen.

   Kortom koop en draag altijd de juiste schoeisel om dit probleem te voorkomen wanneer het geen aangeboren afwijking is. Naast dat deze aandoening voorkomen kan worden is Hallux Valgus goed te behandelen door het dragen van speciale schoenen. Denk hierbij aan schoenen met een grotere schoenwijdte, brede schoenen of stretch schoenen. Vermijdt juist schoenen met een hoge hak of nauwe punt. Maar ook kunnen steunzolen de aandoening verhelpen.

   Voor Hallux Valgus zijn er naast speciale schoenen ook veel voetverzorgingsproducten om deze aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Vandaag duiken wij hier dieper op in. Onderstaand vindt u een aantal voetverzorgingsproducten speciaal voor deze aandoening.

   Hallux Valgus Orthese van Epitact

   Door de Epitact Hallux Valgus correctie-orthese dagelijks te dragen is het mogelijk de Hallux Valgus te corrigeren en te verminderen. Deze orthese helpt de voet in zijn natuurlijk stand te brengen en is gemakkelijk te dragen in alle schoenen. Let op: wanneer de grote teen niet meer opzij kan bewegen, mag de orthese niet worden gebruikt!

   Hallux Valgus-sokjes

   De Hallux Valgus-sokjes zijn een ideale uitkomst om uw voeten voelbaar te verlichten bij het lopen en staan. Deze sokjes zorgen namelijk voor vermindering van wrijving en druk. De tenen krijgen hierdoor meer ruimte en hierdoor heeft u minder last.

   Hallux Valgus inlegzolen met teengrip

   De speciale inlegzolen met teengrip worden speciaal aanbevolen bij een foute stand van de grote teen. De inlegzolen met teengrip beschermen en ontlasten de tenen door het anatomisch gevormde voetbed. Ook ideaal dus!

   Naast de verschillende verzorgingsproducten voor de voeten zijn er ook diverse schoenen verkrijgbaar waaronder stretch schoenen die speciaal gemaakt zijn voor deze aandoening.

   Ontdek het complete aanbod hulpmiddelen tegen Hallux Valgus op Wellsana.nl.

   HalluxValgus


   waiting...

   Contact
   010-447 98 88Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur.