Alles over de rollator

   Bent u op zoek naar een goede rollator? Maar u weet niet zo goed waar u moet beginnen? Wij geven u een aantal tips die u kunt gebruiken bij het op zoek gaan naar de geschikte Rollator! Maar voor nu vertellen wij u eerst meer over de rollator.

   Wat is een rollator?

   Een rollator is een handig hulpmiddel voor bij het lopen. De rollator biedt namelijk extra steun, waardoor de gebruiker minder gauw zal vallen. Dit zorgt ervoor dat personen die slecht ter been zijn toch doormiddel van een rollator soepeler kunnen lopen. Tevens kan het helpen de zelfstandigheid te behouden.

   In 1987 werd de rollator in Nederland geïntroduceerd. De rollator is uitgevonden in 1978 door de Zweedse Aina Wifalk. Zij was zelf slecht ter been door haar handicap Polio. Doordat Aina naar een oplossing is gaan zoeken voor haar probleem kwam zij in contact, via het Zweedse Ontwikkelingsfonds, met een productiebedrijf die voor haar een prototype heeft gemaakt.

   Op zoek naar een rollator?

   Tegenwoordig bestaan er zoveel rollators in diverse vormen en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een vierwieler of een driewieler en uit verschillende kleuren.

   Voordat u gebruik gaat maken van een rollator is het belangrijk om te weten hoe u de rollator goed moet gebruiken. Veel valongevallen ontstaan er doordat de gebruiker niet goed weet hoe de rollator gebruikt moet worden.

   Als u een rollator wilt aanschaffen is het belangrijk dat u de rollator altijd test voordat u hem koopt. Het is belangrijk om te weten of u zich bijvoorbeeld veilig voelt bij het lopen met de rollator en of u goed in de remmen kunt knijpen. Daarnaast is de juiste houding belangrijk. U moet zo recht mogelijk lopen. Het is belangrijk dat de handvatten en de rollator op de juiste hoogte zijn ingesteld. Als de rollator te hoog staat loopt u met opgetrokken schouders. Dit zorgt uiteindelijk voor pijn in uw schouders en nek. Maar als de rollator te laag staat, biedt de rollator u weer geen steun.

   Hoe stelt u de juiste hoogte in?

   De juiste hoogte stelt u als volgt in: Ga tussen de handvatten van de rollator staan. Houd uw armen langs uw lichaam. Stel de handvaten in op de hoogte van de pols. Maak tenslotte een testrondje om te kijken of u ook daadwerkelijk recht loopt. Als dit het geval is dan heeft u de rollator goed in gesteld.

   Jaarlijkse onderhoudsbeurt

   Het is belangrijk om uw rollator een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. De belangrijkste punten die u dan dient te laten controleren zijn de remmen, moeren en banden. Verder is het van belang om te kijken of alles goed gesmeerd is en of de frame geen issues heeft.

   Rollators


   waiting...

   Contact
   010-447 98 88Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur.